DEPREM BÖLGELERİNE 750 BİN TL NAKDİ DESTEK

Tokat Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan duyurdu; Aydoğan; TESKOMB öncülüğünde yapılan deprem bölgesine yardım toplantısında ortaklarını temsilen 750 bin TL yardımda bulunduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Tokat Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan yaşanan deprem felaketi sonrası basın açıklamasında bulunarak başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Başlatılan yardım kampanyalarında Ahi Evran’ın torunları olarak her zaman olduğu gibi yine ön sıralarda yer alacaklarını söyleyen Başkan Aydoğan; “Üzüntümüz çok büyük Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 10 ilimizi etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem ve 9 saat sonra gelen 7,6 deprem sonucu bölgede yaşayan kardeşlerimiz den can kayıpları ve yaralanalar var rabbim hayatını kaybedenlere rahmetiyle muamele etsin, yaralılarımıza acil şifalar versin, yıkılan evler kış günü açıkta kalan kardeşlerimizin yaralarını sarmak sıkıntılarına ortak olmak boynunuzun borcudur. Milletçe bu felaket karşısında da kenetleneceğiz ve inşallah süratle yaralarımızı saracağız milletimizin her ferdi gibi hamiyetli fedakar Ahi Evran’ın torunları Esnaf ve Sanatkarlarımızda bu yardım seferberliğinde en önde ki yerini almıştır. Bu anlamda Tokat Valiliğimiz ve Belediyemizin başlattığı yardım kampanyaları oldu. Belediye Başkanımızın başkanlığında yapılan toplantıya Tokat’ta ki STK lar eksizsiz katıldı. Odalarımız Kooperatiflerimiz herkes kendi üyeleriyle irtibata geçerek bu kampanyada etkin rol almışlardır. Kimisi yardımın toplanmasında, kimisi kurtarma çalışmalarına katılacak kişilerin ve toplanan malzemelerin bölgeye götürülmesinde ve oradan tahliye edilecek kişilerin getirilmesinde, kimisi iş makinalarının ve operatörlerin temininin bölgeye sevkinde, kimisi teknik personel tedarikinde ilk andan itibaren hummalı bir faaliyet yürütmekteler. ‘Gün Birlik Olma Günü’ diyerek üzerimize düşenleri yaptık yapacağız da” dedi.

 

“YARALARIMIZ TAMEMEN SARILANA KADAR DESTEK OLACAĞIZ”

Tokat’ta başlatılan yardım kampanyasına destek çağrısında bulunan Tokat Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, “Depremden dolayı mağdur olan vatandaşlarımız için; battaniye, uyku seti, çocuk bezi, çocuk maması, su, kışlık kıyafet ve bot desteği için hiç kullanılmamış malzeme desteklerinizi Hüseyin Akbaş Spor Salonun da yetkililere ulaştırarak bu kampanyaya destek olalım. Ayrıca Cumhuriyet Meydanında Kızılay mobil kan alma aracına giderek kan vermemiz bölgede kan ihtiyacı olan bir kardeşimizin belki de canının kurtulmasına vesile olacaktır. Bizlerde Tokat esnaf kefalet kooperatifi olarak esnaf ve sanatkarımızı temsilen devletimizin valiliğimizin merkez birliğimizin öncülüğünde yapılan bu kampanyada maddi manevi olarak en önde yerimizi elbette alacağız. Bu manada Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliğimiz (TESKOMB) öncülüğünde kooperatif başkanlarının katıldığı çevrim içi toplantıya katılarak Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak değerli ortaklarımızı temsilen 750 bin TL nakdi yardımda bulunduk. Ayrıca Belediye Başkanımızla yapılan toplantıda yardım için gidecek araçlar için 2 bin litrede akaryakıt desteği verdik. Nakdi yardımlarımızın yanında çeşitli ayni desteklerde bulunduk. Ayrıca kooperatifimize ait apart evler şuan itibari ile tamamı dolu ancak ilk boşalacak dairelerimizde deprem mağduru bayan kardeşlerimizi de misafir etmek istiyoruz. Hem kooperatifimiz hem de esnaf ve sanatkarımız yaralarımız tamamen sarılana kadar hangi noktada ihtiyaç varsa orada olmaya devam edecektir. Rabbim böyle felaketlerden muhafaza etsin en kısa zamanda sıkıntıda olan kardeşlerimizin ihtiyaçları giderilerek arkalarında koskoca bir millet olduğunu böyle hadiseler karşısında nasıl birlik ve beraberlik gösterdiğimizi hissettirerek teselli olmalarına vesile olacağız acılarını unutturacağız Rabbim böyle felaketlerden ülkemizi, milletimizi tüm insanlığı muhafaza etsin, bir daha göstermesin inşallah” ifadelerini kullandı.