Esnafımıza Hayırlı Olsun... Esnaf Kefalet Kooperatif Kredi Taksitleri Ertelendi...

ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN... ESNAF KEFALET KOOPERATİF KREDİ TAKSİTLERİ ERTELENDİ...

Covid 19 salgını nedeniyle işleri zarar gören ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkârların, Türkiye Halk Bankası aracılığıyla Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle kullandırılan kredi borçları 03.02.2021 tarih ve 3489 sayılı Cumhurbaşkanı kararnamesi ile ertelenmiştir.

Bu karar kapsamında 31 Aralık 2020 ve öncesi tarihlerde kullanılan düşük faizli kredilerden doğan borçların, vadesinde tahsil edilemeyip henüz takibe çekilmemiş taksitleri ile 1 Ocak 2021 – 30 Haziran 2021 tarihleri arasına denk gelen taksitler taksit vadesinden itibaren kredi ödeme tablosunda belirlenen taksit sayısı değiştirilmeksizin krediye tanımlı faiz oranı üzerinden faiz tahakkuk ettirilerek kalan vadeye yayılmak suretiyle ertelenir. Erteleme dönemi boyunca ödenmesi gereken tutar kalan taksitlere eşit olarak eklenir.
Bu karar kapsamında kredisi ertelenen esnaf ve sanatkârdan, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına dair taahhütname alınır. Çalışan sayısında eksilme tespit edilen esnaf ve sanatkârlar erteleme kapsamından çıkarılır.

Önemli Not:
Taksitini gününde ödemek, erteleme yaptırmak istemeyen ortaklarımızın kredisinin bankadaki taksitinin vade tarihine kadar ödeme yapması gerekmektedir. Aksi takdirde ilgili taksitin banka vade tarihi geçtiği zaman banka sistemi ertelemeyi otomatik olarak yapacaktır. Ayrıca hesaplarında otomatik ödeme talimatı olan ortakların taksitlerinin vadesinde hesabının müsait olması durumuna banka tarafından tahsil edilecek olup erteleme yaptırmak isteyen ancak otomatik ödeme talimatı bulunan ortakların bu talimatlarını iptal etmesi gerekmektedir. Tokat Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydogan