Gazeteci-Yazar Hüseyin Alpay'ın Kaleminden; Hürsöz Gazetesi 07-07-2021

Gazeteci-Yazar Hüseyin Alpay'ın Kaleminden;
https://hursozgazetesi.com/haber/19885-3-ahmet-hamdi-aydogan%E2%80%A6.html?fbclid=IwAR2l7jbOHKaE0Xbz0TlIZGYS00muHUBWi7TypOT5N3ih85YqU27-ZQlnidk

Ahmet Hamdi Aydoğan için söylenecek çok şey vardır.
Onun beşeri ilişkilerdeki ahde vefaya olan bağlılığından tutun da çalışkanlığı ve bu çalışkanlığın getirdiği başarıları yazmak için bu köşe yetmez. Dün yeniden seçildiği Kooperatif seçimiyle yeni bir döneme başlayan Aydoğan’ın, geçtiğimiz günlerde basınla olan buluşmasında verdiği bilgiler çok değerliydi.
İl dışında olmam nedeniyle katılamadığım o basın açıklamasında Aydoğan, “Pandemi döneminde devletimizin esnafımıza verdiği 25 bin TL’lik krediler vardı. Pandemiye rağmen insanların mesaiye gitmediği günlerde, biz hafta sonları da kooperatifimizi açık bulundurarak çok yüksek sayıdaki esnaf ve sanatkârımızı bu kredilerle buluşturduk” derken bir gerçeğin altını çiziyordu. O gerçek, “can suyu” anlamını taşıyan kredilerin bir an evvel bütün esnafla buluşmasıydı.
Aile arasında bile mesafelerin yaşandığı Pandemi sürecinin kahramanları arasında yer alan S.S Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, bütün çalışanlarıyla esnafların yanında durarak kalplerdeki yerini sağlamlaştırmış oldu.
Türkiye’nin en büyük kompleks binasına 50 adet 1+1 daire yaparak kiraya veren ve kooperatife büyük bir gelir sağlayan Tokat S.S Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, bu özelliğiyle de yurt çapında kooperatifler arasında “farkını”taya koymuş oldu. Mülkiyet sahipliği noktasında Türkiye’nin önde gelen kooperatifinin başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan’ın bu “eseri” bile başlı başına bir yeterliliğin ve başarının net fotoğrafıdır.
Aydoğan’ın o basın toplantısında altı çizilecek sözlerinden biri de “Bizler esnaf ve sanatkârımıza bankalar gibi davranmıyoruz. Tahsilâtında zorluk çekeceğimizi bile bile o insan evine ekmek götürsün diye risk alarak destek olduğumuz binlerce esnafımız var” ifadeleriydi. Türkiye’deki “bankacılık gerçeği”nin somut örneğini veren Başkan Ahmet Hamdi Aydoğan’ın temsil ettiği kooperatif, işte o gerçeği ters yüz etmiştir.
Ahmet Hamdi Aydoğan ayrıca, bankalara yaptırmadıkları “protestolar” ile geçmişten bugüne kadar yaklaşık 7 milyon liralık bir kaybı da önlediklerini ifade ederek, “Biz esnafımız bankaya parasını ödeyemediğinde biz onun yerine ödüyoruz ve 9 ay bekletiyoruz. Piyasanın durumuna göre bu süreler değişiyor ama biz borcunu ödemedi diye hiçbir esnafımızı mağdur etmiyoruz” dedi. İşte buradaki “incelik” de önemlidir, değerlidir, çok kıymetlidir.
Yazının girişinde “Ahmet Hamdi Aydoğan için söylenecek çok şey vardır. Onun beşeri ilişkilerdeki ahde vefaya olan bağlılığından tutun da çalışkanlığı ve bu çalışkanlığın getirdiği başarıları yazmak için bu köşe yetmez” demiştim. Esnafın kara gün dostu, toplumu uzlaştıran kanaat önderi, iyi bir dost, yürekli bir arkadaş ve merhametli bir insan olarak tanıdığım Ahmet Hamdi Aydoğan’ın bu şehre kazandırdığı her şey, hepimiz için gurur vesilesidir.
Buradan bir kez daha yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diliyor; Ahmet Hamdi Aydoğan’ın sabır, inanç, emek, merhamet, adalet, ahde-vefa ve çalışkanlık gibi kavramları bünyesinde harman ederek, bu şehir için verdiği hizmetlerin artarak devam etmesini ümit ediyorum.