Her Doğan Çocuğun Bir Dikili Ağacı Olacak

Tokat Valiliği koordinesinde İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü ile Orman işletme Müdürlüğü'nün işbirliğiyle yürütülen 'Her Doğan Çocuğun Bir Dikili Ağacı Olsun' Projesinin açılış programı yapıldı.

Reklam
Reklam

Çevreye duyarlılığı arttırmak, bebeklerin adlarına dikilen fidanlar ile aidiyetlik duygusunu ve yurttaşlık bilincini yükseltmek aynı zamanda yangınlarla yok olan ormanları yeşertmek, toplumsal bilinci bir ve diri tutmak için başlatılan kampanyanın açılış programı  İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünde düzenlendi.

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Tokat’ta ağaçlandırma adına güzel işler yapıldığına dikkat çererek “10 Milyon Meyve Fidanı Projemiz devam ediyor. Aralık ayı itibariyle fidanlarımız Tokat’ımızın kıymetli topraklarıyla buluşacak. Sadece meyve ağaçları değil, yaban hayatını güçlendirmek için alıcından hünnabına kadar meyve fidanı yetiştiriyoruz. Ayrıca 1 milyon da cevizi toprakla buluşturacağız.” dedi. 

Tokat Nüfus Müdürlüğü  ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen  “Her Doğan Çocuğun Bir Dikili Ağacı Olsun” projesinin de ağaç dikme bilincini geliştiren bir proje olduğunu kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat’ta her doğanın kendi adına bir ağacı olmuş olacak. Hem yeni doğan çocukların ailelerinin daha bilinçlenmesine hem de onların dikili bir ağacı olmasına katkı sağlayacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Programa Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Ali Dağlıoğlu, Orman işletme Müdürü Erhan Çotur ve yeni doğan çocukların aileleri katıldı.