KAZAKİSTAN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ SAPARBEKULY TOKAT'TA

Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Tokat Kent Konseyi ev sahipliğinde Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 30. yılı münasebetiyle Kazakistan Türkiye Büyükelçisi Abzal Saparbekuly Tokat'ta ağırlandı.

Reklam
Reklam

Saparbekuly, Kazakistan ve Türkiye arasında yapılabilecek kültürel ve ticari faaliyetleri ile ilgili istişare toplantısı yaptı. İş dünyası ve STK’ların bir araya geldiği toplantı Tokat Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Kazakistan Türkiye Büyükelçisi Abzal Saparbekuly’un yanı sıra Başkanımız Ahmet Hamdi Aydoğan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Oda Başkanları, STK temsilcileri ve iş dünyasından isimler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz,  gönül coğrafyasından gelen bir misafiri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise “Gönül coğrafyamızın bir parçası olan Kazakistan, inşallah bu ayın 16’sında bağımsızlığını ilan edişinin 30 yılını kutlayacak. Ben şimdiden 30. yılını tebrik ediyorum. Nice 30 yıllara, 100 yıllara, 300  yıllara.” dedi.

Kazakistan’ın Orta Asya’nın parlayan yıldızı olduğunu belirten Başkan Eroğlu, Kazakistan’ın Türk dünyasındaki öneminden de bahsetti. Eroğlu, “İnanıyorum ki Tokat’ımız da Kazakistan ile kuracağı bu dostluk bağı ve uluslar arası kardeşlik köprüsüyle  sadece ticarette değil sosyal yaşamda da kültürel çalışmalarda da ilişkilerimizin daha kuvvetlendiği bir süreç ben bizi bekliyor diye görüyorum. İhracat rakamları hamdolsun göz kamaştırıyor. 200 Milyar dolarları aşan bir ihracatımız oldu” diye konuştu.

Kazakistan Türkiye Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ise ‘Kazakistan-Türkiye Başarılı yatırım işbirliği’ başlığı altında Kardeş Türk yatırımcıları için Kazakistan’da yeni dönem yatırım fırsatlarını anlattı.