Yeni Hedef Esnafa Konut; Haber: Hürsöz Gazetesi Fatih Kılıç 07-07-2021

Yeni Hedef Esnafa Konut;
Haber: Hürsöz Fatih Kılıç 07-07-2021
https://hursozgazetesi.com/haber/19895-3-esnaf-aydogan-yonetimine-yeniden-kefil.html
 

S.S. Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulu dün Tokat Gaziosmanpaşa Stadı’nda yapıldı. Başkan Ahmet Hamdi Aydoğan yeni dönem için adaylığını devam ettirdi ve tek liste ile yeniden güven oyu aldı.

ESNAFA KONUT YAPTIRILACAK

Kongrede üye esnaflara konut edindirmek için kooperatif kurma yetkisi verildi. Başkan Aydoğan’ın ‘biliyorsunuz internet dedikoducuları var, onlara diyoruz ki seçim internette değil GOP. Stadı’nda. Buraya gelin, buraya! Dedikodu yapmayın.’ çıkışı alkış aldı.

YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Yönetim listesinde Ahmet Hamdi Aydoğan, Zeki Erdal Terekli, Ahmet Ulusu, Murat Sarı ve Murat Yücel yer aldı. Yeni yönetimde işlerinin yoğunluğu nedeniyle yer almayan Salih Kaymak’a bu zamana kadar ki hizmetleri için teşekkür plaketi takdim edildi.

KONGRE NOTLARI

            3 bin 200 esnaftağı olan S.S. Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi genel kurulu için Tokat Gaziosmanpaşa Stadı ev sahipliği yaptı. Üyelerin stada girişlerinde Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. İl Sağlık Müdürlüğünün Covid 19 pandemisi için aşı çadırı kurulmuştu. Dileyen esnaflar aşılarını burada oldular. Stat içinde çim üzerine görkemli bir stant kuruldu, provizyon ekran ile görsel yansıtıldı.

            Sıcak hava ve mesai günü olması nedeniyle genel kurulun hızlıca yapılması istendi. Protokolde Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Ak Parti, CHP, MHP, İyi Parti, Saadet Partisi Yöneticileri, Halk Bankası Müdürü, sivil toplum kuruluşlarının ve sivil inisiyatiflerin başkanları, yöneticilerini yerlerini aldılar.

            Başkan Ahmet Hamdi Aydoğan açılışı yaptı, Hükümet Komiserleri tespiti ile çoğunluk sağlandığını belirtti ve Divan için verilen listeyi okudu. Divan Başkanlığına 9. Bölge Birlik Başkanı Vedat Canberk, 2. Başkanlığa 9. Bölge Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Emin Yonar, Katip Üyeliklere 9. Bölge Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Abur ile TESOB Başkanı Fehmi Çankaya seçildiler.

            Pandemi nedeniyle mümkün oldukça maskeli olunmasının tembih edildiği genel kurulda Divan Başkanı Vedat Canberk gösterilen teveccühe teşekkür etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Gündem maddelerine geçildi.

Yönetim Kurulu Faaliyet raporunu Başkan Ahmet Hamdi Aydoğan okudu. 2018 yılını 739 bin 361 lira kâr, 2019 yılını 1 milyon 412 bin lira kâr, 2020 yılını 947 bin 230 lira kâr ile kapattıklarını, kooperatife hizmet binası ve kiraya verilen daireler kazandırdıklarını anlattı. Pandemi nedeniyle yaşanan olumsuzluklara rağmen esnaf ve sanatkara yardımların olduğunu belirtti. Yazmacılar Hanı yangını için 200 bin lira desteklerinin olduğunu söyledi. Hükümetin hibe ve kredi destekleri için teşekkürlerini dile getirdi. Milletvekili huzurunda, esnafın ödemelerinin başlayacağını hatırlattı ve yeniden erteleme beklentisi içinde olduklarını söyledi. Hiç değilse faizsiz 1 yıl ertelenmesini istedi. Özel bir paragraf da Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’na açtı, esnaf çocuğu olarak gördükleri Başkan Eroğlu’nun esnafa çok büyük destekleri olduğunu vurguladı, hassaten teşekkürlerini dile getirdi. Hükümetten beklentileri gündeme getirdi. İnternettamında eleştiri getirenlere de bir yanıt verdi ve “biliyorsunuz internet dedikoducuları var, onlara diyoruz ki seçim internette değil GOP. Stadı’nda. Buraya gelin, buraya! Dedikodu yapmayın.’ diye çıkıştı ki bu çıkışı da alkış aldı.

Kongrede Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ile Tokat Milletvekili Mustafa Arslan da birer konuşma yaptılar. Esnafın her zaman yanında olduklarını vurguladılar, Tokat’a yapılan hizmetlerden bahsettiler.

SALİH KAYMAK’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

            Konuşmaların akabinde, kooperatif yönetimlerinde Ahmet Hamdi Aydoğan ile birlikte yer almış Salih Kaymak’ın yeni dönem için işlerinin yoğunluğu nedeniyle yer alamayacağından hareketle bu zamana kadar ki hizmetlerinden ötürü Teşekkür Plaketi takdim edileceği belirtildi. Divan Heyeti ve protokol ile birlikte Salih Kaymak’a teşekkür plaketi takdim edildi. Duygulanan Salih Kaymak da teşekkürlerini dile getirip, yeni dönem için başarılar diledi.

YENİ YÖNETİM VE DENETLEME LİSTESİ

            Konuşmaların akabinde yeni yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Ahmet Hamdi Aydoğan başkanlığının yeni döneminde 5 kişilik yönetim kurulunda Zeki Erdal Terekli, Ahmet Ulusu, Murat Sarı ve Murat Yücel yer aldı. Yedek üyelerde İsmail Çimen, Hüsnü Yıldız, Melih İroç, Bahaddin Suata ve Abdullah Yıldırım’ın vardı. Denetim Kurulu Asıl Üyeleri Yahya Aykan ile Hüseyin Yıldırım, Yedek üyeleri de Zeki Çetinkaya ile Hayri Turan oldu.